“Ieder van ons draagt een uniek aspect van leven in zich.”

Ik leef vanuit de gedachte dat ieder zijn eigen pad loopt, en daarmee ook zijn eigen kijk op de wereld heeft. Onderstaand is mijn perspectief, dat uitdraagt wat ik doe. Weet dat ik je nooit een kijk wil opdringen, dat je juist ten alle tijden vrij bent je eigen perspectief te volgen. Ik deel dit omdat ik denk dat het inspirerend is als we onze diepste gedachten over hoe wij de wereld ervaren vaker met elkaar zouden delen.

‘We zijn allemaal met elkaar verbonden. Mensen, dieren, planten, aarde, lucht, zelfs dingen: Als het slecht gaat met de een, heeft dat effect op de ander.’

Wat is leven?

In mijn eigen ervaring heeft alles in de kern een soort trilling. Een soort energie als je het een naam zou moeten geven. Wat ik daarin ervaar, past voor mij bij het idee vanuit quantummechanica – dat elke cel in zijn kleinste delen uiteindelijk uit iets bestaat dat zich soms als golf en soms als deeltje gedraagt. 
De trilling is voelbaar. Niet alleen voor mij: je kan hem leren voelen als het leren proeven van wijn: als je meer en meer aandacht geeft aan wat je ervaart, neem je steeds beter waar, steeds subtieler.

Zo te kijken en te ervaren heeft mijn wereld, mijn leven veranderd. Verrijkt. Ik werd me meer en meer bewust van het effect van het een op het ander. We staan niet op onszelf. We staan niet ‘los’ van al het andere. We maken deel uit van deze wereld. We zijn in continue uitwisseling met alles om ons heen. Continue op elkaar reagerend. In oneindig veel vormen, emoties, ervaringen.
Het wekt bij mij verwondering, nieuwsgierigheid, blijdschap, dankbaarheid, rijkheid. Een diep gevoel van levend zijn. Een diep gevoel van opgaan in en deel uit maken van.

Misschien geeft het wel net zo’n diep besef van verbondenheid, als het zien van de aarde vanuit de ruimte.

mindfulness levenspad

Waarom leeft de mens?

In mijn ervaring wil het leven vooral geleefd worden: ervaren worden in elk moment.
Zonder terughoudendheid… en als de terughoudendheid er is, dat dan die wordt ervaren. In vol bewustzijn leven. Vol overgave, vol vertrouwen. Bewust zijn van liefde. Bewust zijn van angst. Bewust zijn van alles wat bij leven hoort. Liefde, dood, ontmoeting, afscheid. Het leven wil vooral geleefd worden en hoe dat gaat of loopt is voor iedereen anders.

Ieder van ons draagt een uniek aspect van leven in zich. Jij bent uniek in hoe je het leven beleeft. En juist daarom hoef je alleen maar je èigen vorm van leven te leven. Niet wat een ander heeft bedacht. Niet wat ìk bedenk, niet wat je religie je voorschrijft. Jij hebt je eigen kleur, en dat is wat kleur geeft aan het geheel. Zonder jou ontbreekt die kleur in het leven om ons heen.  

In onze cultuur is voor dat contact met je innerlijke wijsheid vaak geen ruimte. En dat wat die wijsheid ons zegt, botst vaak met

‘Je bent niet je denken, 
je bent.’

The Nature Connection

The Nature Connection verzorgt Mindfulness, Coaching en Natuurworkshops in Amsterdam Noord. 

Social Media

Blijf op de hoogte

Voor de af-en-toe inspiratie en tips (want eerlijk is eerlijk: regelmatig komt ie niet uit). Wel weet je zo als eerste wanneer de nieuwe workshops & Trainingen starten 😉