Natuurcoaching

Als je fysiek in beweging komt, kom je ook van binnen makkelijker in beweging. 

Het leven is prachtig, maar niet altijd makkelijk.
Soms heb je het gevoel vast te zitten.
Of je weet niet hoe je het beste verder kan, of mis je de veerkracht om het leven aan te gaan.
Dat gevoel kan klein zijn, of groot. 
Het kan dan fijn zijn als iemand dan even met je meeloopt…  

Het is mijn missie om jou weer in je kracht te zetten. Dat je ervaart hoeveel wijsheid er in jezelf zit en hoe je daarmee in contact kan komen. Dat je weer voelt wat er werkelijk toe doet en welke keuzen daar bij passen. Hoe je kan zien wat je beperkt en wat je kan helpen om dat weer vlot te krijgen. Het geeft je handreikingen in hoe je verder kunt na tegenslag, ziekte, verlies.

Ik ben in dat proces geen ‘guru’ die boven je staat: je bent zelf degene die diep van binnen het beste weet wat bij jou past. Het enige wat ik doe is naar je luisteren, je vragen stellen en oefeningen geven die aansluiten bij waar je mee bezig bent. Dat geeft helderheid, inzicht, inspiratie en heling.

De natuur is daarbij mijn bondgenoot. Buiten zijn brengt lucht en beweging, letterlijk en figuurlijk. Daarnaast spiegelt de natuur wat het betekent om te leven. Natuurlijk, vol overgave, zonder filter

Nieuwsgierig of het wat voor je is? Geef je dan hier op voor een gratis intakesessie.

Wat is natuurcoaching?
Natuurcoaching is coaching buiten, in en met de natuur. ìn de natuur door te wandelen, mèt de natuur doordat ik de natuur inzet om je makkelijker tot nieuwe inzichten te laten komen. Dat heeft een aantal voordelen:

  • Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd, waardoor je beter kunt luisteren naar wat je dieper van binnen voelt. 
  • Als je wandelt, kom je in beweging. Niet alleen fysiek: het wordt ook makkelijker om ingesleten gedachten in beweging te krijgen. Dat wordt nog versterkt doordat je uit je vertrouwde omgeving bent met nieuwe wegen, nieuwe uitzichten.
  • Wandelend hoef je elkaar niet steeds aan te kijken. Dat biedt ruimte voor natuurlijke stiltes en maakt het makkelijker om je te uiten. 
  • De natuur leeft, net als jij. In de natuur zijn alle processen van geboorte, transitie, competitie, vriendschap, dood aanwezig… Dat maakt het een heel inspirerende omgeving wat je meeneemt in de coaching. 
  • In de natuur zijn werkt rustgevend, herstellend. Daardoor kunnen sessies langer duren zonder dat het teveel wordt. Je kan zo sneller de diepte in en je komt in een relatief korte periode tot diepgaand resultaat. 


Waar lopen we?
 
In mooi groen dichtbij de stad. In veel gevallen zal dat in Amsterdam Noord zijn, bijvoorbeeld bij de Noorder IJplas of het Vliegenbos. Maar in overleg zijn er ook andere locaties mogelijk. Voor ‘specials’ van een dag of dagdeel gaan we naar een wat groter gebied in de randstad. Bijvoorbeeld de Waterleidingduinen. Dat geeft de dag dan iets extra’s mee, doordat je je helemaal onderdompelt in natuur.  

Trajecten
Coaching is altijd persoonlijk en daarmee ook in traject afgestemd op wat jij nodig hebt.
De trajecten hieronder vormen een soort basisstructuur hiervoor, waar we op kunnen variëren. 

Kennismakingssessie: een persoonlijk, verkennende sessie. Zodat je mij leert kennen en kan zien of het klikt. En om te ontdekken wat jou het beste verder zou kunnen helpen. Deze sessie is gratis. 

Inzichtsessie – Deze sessie van 2 uur in de natuur richt zich op zien waar je nu bent, wat er speelt, en wat voor effect dat op je heeft. Hierna kan je met meer inzicht zelf weer verder (2 uur, €125,-)

Coachingstraject – Krachtig persoonlijk traject. Startend bij verkennen van wat er speelt, tot weten waar je kracht ligt en hoe je heel concreet van hieruit verder kan. Het traject bestaat in de basis uit 5 sessies van 1.5 tot 2 uur uur en een follow up sessie een maand later. Kosten voor het hele traject €650,-. 

Krachtsessie – Special van 4 uur in een groter natuurgebied buiten de stad. De sessie richt zich op inzicht krijgen in waar je nu staat, ontdekken waar je wordt ondersteund en waar je eigen krachten liggen. (ook heel geschikt om cadeau te geven!). Inclusief drinken en iets lekkers €275,-

Naast deze persoonlijke trajecten is het ook mogelijk om een groepssessie te doen rond een bepaald thema (ouderschap, kracht, rouw bijv). Als je daarin geïnteresseerd bent hoor ik het graag (per mail of via onderstaand formulier). 

“The first step towards getting somewhere, is to decide that you are not going to stay where you are.”

Chauncey Depew

Aanvraag intakegesprek Natuurcoaching

Natuurcoaching Amsterdam Noord

The Nature Connection

The Nature Connection verzorgt Mindfulness, Coaching en Natuurworkshops in Amsterdam Noord. 

Social Media

Blijf op de hoogte

Voor de af-en-toe inspiratie en tips (want eerlijk is eerlijk: regelmatig komt ie niet uit). Wel weet je zo als eerste wanneer de nieuwe workshops & Trainingen starten 😉