Mindfulness in de Natuur


Ik geef inmiddels al weer een aantal jaar Mindfulness Trainingen op De Ceuvel in Amsterdam Noord.
Dat is een geweldige, inspirerende training en een prachtige plek waar ik me erg thuis voel. Die 8-weekse Mindfulness Training geeft je een stevige basis om vrijer in het leven te staan, anders met je gedachten om te kunnen gaan, contact te leggen met de rust onder de onrust. 
Als je daar meer over wilt weten, vind je dat hier.  

Vanuit de Nature Connection combineer ik mindfulness met natuur. Dat wilde ik al vanaf het begin af aan, omdat het je zoveel kan brengen!

  • Allereerst is alleen al in de natuur zìjn goed voor je. Het verlaagt je bloeddruk, bevordert je slaap, verlaagt je stress, verhoogd je weerstand.
  • Er is zoveel te zien, horen, voelen. Zoveel wat je nieuwsgierigheid prikkelt, je verwondert of verbaast, dat je geest haast vanzelf rustiger wordt en aandacht geeft aan het moment. Oftewel: mindfulness is eenvoudiger.
  • Door een tijdje mindful in de natuur te zijn, ga je er anders naar kijken. Anders ervaren. Het komt dichterbij, waardoor je een eigen verbinding kunt maken. Dat helpt je deel te voelen van deze wereld, en van jou plek daarin.  

Mindfulness in de Natuur zijn korte tot lange events. 
Van Verwonderwandelingen van anderhalf uur tot een Dawn-to-Dusk ervaringstocht zolang het licht is.
Ben je geïnteresseerd? Kijk naar de aanbiedingen hieronder of vul hieronder het formulier in.
Dan laat ik het je weten zodra er meer nieuws is. 

Wil je meer weten over hoe ik Mindfulness Training geef? Of over de trainingen binnen, op De Ceuvel? Kijk dan op deze site. 

Stilteochtend Waterleidingsduinen

Zondag 7 mei 
Tijd: 8:00 – 13:00
Locatie: Waterleidingduinen, ingang De Zilk

Een ‘dag voor jezelf’ in de Waterleidingduinen. Een prachtig gebied waar je vrij mag struinen tussen de zandduinen, gras, bossen, hei. Met heel veel dieren – herten, vossen, konijnen en roofvogels. Een geweldige plek om even echt los te komen van alles uit je dagelijks leven, en je een dag over te geven aan het moment.

Voor veel mensen is het spannend – een ‘stilte’ dag. Vooral als je er nog helemaal niet bekend mee bent. Misschien helpt het je om te realiseren dat het niet zozeer om de stilte gaat, de stilte is meer een middel om die dag zoveel mogelijk bij jezelf en bij het moment te kunnen zijn. Zonder bezig te zijn met verhalen van een ander, met of je wel of niet wat moet zeggen, etcetera.

Deze dag gaan we van de paden af, struinen door het duingebied. Ik begeleid je in oefeningen uit de Mindfulness – meditaties, yoga en andere oefeningen – met ruimte om op jezelf van de natuur te genieten. 

Kosten: €25,-
Aantal deelnemers:  max 12, minimaal 3

MIndfulness Training Amsterdam Noord

Verwonder Wandelingen

Uitwaaien, leegblazen, je vrij voelen en je verbazen?
Kom dan met me mee naar buiten met een Verwonder Wandeling!
Ontdek hoe mooi de natuur in en om Amsterdam kan zijn.
Ik neem je mee naar bijzonder groen. Niet ver weg, maar verrassend dichtbij… Naar vogels, vlinders en misschien wel vossen. Naar roofvogels die rondcirkelen, naar bomen, bloemen, sporen van dieren en planten die je kan eten. En naar het moment.

De wandelingen bouwen voort op de kennis & ervaring vanuit Mindfulness, Shinrin-Yoku (Bosbaden), Forest Therapy & Natuurbeleving.
Zo ontstaat een natuurervaring die je zintuigen prikkelt, je nieuwsgierigheid wakker maakt en je de wereld in en rond Amsterdam anders laat zien.
Elke keer zal net weer iets anders zijn. Afhankelijk van het weer, de plek en de groep.
Dus gun jezelf een reset en ga mee naar buiten. Mobiel uit, zintuigen aan.

Algemeen:
Duur: 1.5 – 2 uur
Locatie: altijd op fietsafstand van Amsterdam.
Aantal deelnemers:  max 12, minimaal 3
Kosten: € 12,50 per keer

Wanneer? Als het weer mag komen er nieuwe data.

Inschrijfformulier Mindfulness in de Natuur

The Nature Connection

The Nature Connection verzorgt Mindfulness, Coaching en Natuurworkshops in Amsterdam Noord. 

Social Media

Blijf op de hoogte

Voor de af-en-toe inspiratie en tips (want eerlijk is eerlijk: regelmatig komt ie niet uit). Wel weet je zo als eerste wanneer de nieuwe workshops & Trainingen starten 😉